Wakeboard Junior Tour 2019 Sun City

A 2019-es év első Wakeboard Junior Tour versenye (a magyar utánpótlás számára szervezett wakeboard verseny sorozat) a Szeged és Hódmezővásárhely közti Sun City wakeboard pályán került megrendezésre (2019. július első hétvégéjén). Szép idő és jó hangulat uralta a hétvégét a hazautazás hajnaláig, de az már csak a sátorbontáshoz biztosított egy kis extra kihívást azoknak, akik közvetlenül a pályán szálltak meg.

Mivel a Levelekre tervezett verseny elmaradt a szezon eleji kedvezőtlen időjárás miatt, így egészen későn, júliusban mérettethették meg magukat először hazánk ifjú wakeboardosai. Az U11, U15 és U19-es kategóriákban látható volt, hogy milyen dinamikusan fejlődik a wakeboard sport itthon is. Számomra azonban a legérdekesebb az U15-ös kategóriák voltak. Fiúknál ez nagyon erős mezőnyt jelentett, Popelka Peti és Györök Kristóf az U19-ben is dobogón landolt volna érzésem szerint, míg Tymcina Dani is nagyot fejlődött. Az U15-ös fiú kategóriában az S-bend 2 Blind, Roll 2 Blind, Mobius, 313, Bel Air 2 Blind és Halfcab Roll trükkök már megszokottak lettek és előfordulnak Toeside Invertek is.

Sajnos a lányok még mindig kevesen vannak, de talán az idei OB-re már népesebb mezőny érkezik majd. Ezúton is bíztatok minden lány wakeboardost, hogy készüljetek és gyertek versenyezni! Popelka Lilinek, aki idén belépett U19-be, nem volt túl izgalmas a verseny, hiszen kategóriájában egyedüli indulóként csúszott (tét nélkül ugyan de nagyon látványos köröket mutatott be). Azonban az U15-ös lány kategóriában idén debütált 12 éves lányok reményt adnak, hogy a női mezőny is kiszélesedik majd a következő években.

A Sun City Wakeboard Junior Tour 2019 eredményei:

U15 Lány:

  1. Karsai Fanni
  2.  Czéh Maja
  3. Mezővári Luca

U 15 Fiú:

  1. Popelka Péter
  2. Györök Kristóf
  3. Tymcina Dani

U19 Lány:

  1. Popelka Lili

U19 Fiú:

  1. Schmidt Balázs
  2. Röck Kristóf
  3. Hegedűs Olivér

Videók a versenyről a dobogósok köreivel és egy összefoglalóval:

Verseny Videó

U19 Boys Döntő dobogóso körei

Popelka Lili U19 győztes köre

U15 Boys dobogósok körei

 

Forrás: https://www.wakeblog.hu